4 vanliga missuppfattningar om outsourcing av ekonomiavdelningen

Redovisning,Företag,Lön
outsourcing

Outsourcing av ekonomiavdelningen, lön, redovisning eller båda – är det något du funderar över? Då har du förmodligen fastnat vid ett eller kanske flera orosmoment om du inte tagit dig vidare i processen. Det finns mycket att vinna på att outsourca, både ekonomiskt och strukturellt – men tyvärr finns det även en del missuppfattningar. Här reder vi ut fyra av de vanligaste.

1. Det kommer att kosta för mycket pengar

När det kommer till kostnadsfrågan är det viktigt att du inte fastnar i jämförelsen mellan vad en anställd kostar, kontra att outsourca – även om det är det man oftast gör. Det finns givetvis fördelar med att anställa en person, men det finns få människor som besitter en sådan spetskompetens som finns inom väggarna på en fullservicebyrå. Här får du istället ett team bestående av tre till fyra personer med olika specialistkunskaper.

Fördelen med att outsourca är alltså att du får renodlad experthjälp utförd av flertalet personer, samtidigt som du endast betalar för det arbete som utförs. Det blir heller inte sårbart på något sätt, som det kan vara om en anställd blir sjukskriven, till exempel. Lön måste betalas ut varje månad och på rätt datum.

2. Du tror att du inte kommer ha någon kontroll när du outsourcar ekonomin

Oftast visar det sig vara precis tvärtom – att outsourcing av löneavdelningen faktiskt leder till bättre kontroll. Detta beror ofta på att uppstarten är så otroligt noggrant utförd. Med allt från en utförlig tjänstebeskrivning till en tydlig årsplan där det är angivet vem som ansvarar för och gör vad. Du har alltså full tillgång till allt som sker, och kan följa rapporter och logga in i systemen mitt i natten om du så önskar.

Är du tydlig med hur mycket kontroll du önskar ha så är det precis den kontroll du kommer att få. Många leverantörer, vi på Categoria exempelvis, ger gärna full access till de system som används vid outsourcing, om så önskas.

3. Du vet inte hur snabbt du kan få hjälp vid outsourcing av ekonomi

Oroar du dig över att du kan få vänta länge på svar från din leverantör? Var bara lugn. Vi på Categoria, och alla andra leverantörer som erbjuder outsourcing av redovisning och lön jobbar också vanliga kontorstider – samtidigt som du har tillgång till ett helt team. Kräver ni specifik hjälp med en särskilt viktig och tidsbegränsad uppgift går det givetvis att få hjälp av en konsult som arbetar även andra tider för att lösa er utmaning inom utsatt tid.

En annan viktig punkt att belysa kring outsourcing är att det ju är till för att du ska spara tid och få den experthjälp du behöver –  inte att det ska ta onödig tid att jaga hjälp!

4. Du litar inte på att rätt kompetens finns

En rättfärdigad oro – självklart vill du att din ekonomi ska hanteras av någon som har rätt kompetens. Hos oss på Categoria är alla specialister som är noggrant utvalda. En stor fördel är att vi är en erfaren byrå med kompetenser inom flera olika områden.

Den mänskliga faktorn är en viktig pusselbit i samarbetet. Skulle det vara så att du är det minsta osäker på om personkemin stämmer, är vi inte rädda för att byta ut olika kompetenser. Allt för att du ska bli så nöjd med din outsourcing som du bara kan bli.

Taggar:

Redovisning, Företag, Lön

Dela:

Vill du driva, effektivisera och utveckla ditt företag på bästa sätt ?

Hör av dig till oss redan idag så hjälper vi dig

E-post

info@categoria.se

Adress

Drottninggatan 11
641 30 Katrineholm

Öppetider

09:00 - 15:30

Webbproduktion av thecreativecorner

Copyright © Categoria 2022. All rights reserved.