Julfirande för företag: En omfattande guide till skattefria gåvor och event

Julen närmar sig med stormsteg, en tid full av förväntan och festligheter. Låt oss sätta de traditionella julklappsfunderingarna och granjakten åt sidan. I stället fokuserar vi på hur företag kan fira julen på bästa sätt. Det handlar om att skapa en minnesvärd upplevelse för anställda och samtidigt bidra till samhället, med allt från företagets egna julfiranden och gåvor till välgörenhetsinsatser. Följ med oss för insiktsfulla tips och råd om hur du kan göra företagets julfirande 2023 extra speciellt.

Julklapp till anställd

Julklappar till anställda är inte bara en fin gest utan också en investering i företagsmoral och lojalitet. Genom att ge väl genomtänkta gåvor som håller sig inom de skattefria gränserna, visar företaget sin uppskattning på ett konkret sätt. Detta kan inkludera allt från presentkort till elektronik, allt för att göra julen lite ljusare för de anställda.

Utöver att vara en fin gest, är det viktigt att komma ihåg att enligt skattereglerna får julklappar till anställda vara värda upp till 500 kronor inklusive moms för att undvika att bli en skattepliktig förmån. 

Julbord, den perfekta jullunchen

Julbordet är en långvarig svensk tradition, och dess roll i att bygga en stark företagskultur kan inte underskattas. Genom att samla anställda för en gemensam måltid, skapas en känsla av samhörighet och gemenskap. 

När det gäller julbordet, är det viktigt att notera att kostnaden för måltiden upp till 300 kronor per person inklusive moms är avdragsgill. Detta gäller även för dryck. Däremot är kostnaden för måltiden över detta belopp inte avdragsgill, vilket är väsentligt för företag att beakta i budgetplaneringen.

Julfester som nätverkstillfällen

Företagsjulfester erbjuder unika tillfällen för nätverkande och teambuilding. Genom att inkludera interaktiva aktiviteter som julklappslekar eller teamutmaningar, kan företag främja samarbete och förståelse bland anställda.

För julfester gäller liknande regler som för julbordet. Om företaget vill göra festen mer fördelaktig ur skatteperspektiv, kan den kombineras med en utbildningsdag eller konferens. Detta gör hela eventet, inklusive festen, avdragsgill som en del av företagets utbildnings- och utvecklingsaktiviteter.

Med dessa tankar om julen i åtanke, erbjuder vi en varm inbjudan till alla företag att omfamna säsongens anda genom att effektivisera sin bokföring. Genom att välja automatiseringslösningar frigörs värdefull tid, vilket möjliggör att ni kan lägga större fokus på företagets tillväxt och framgång. Att investera i sådana lösningar är som att ge företaget en gåva som fortsätter att ge, dag efter dag, år efter år. Det är en hållbar och betydelsefull julgåva för företagets framtida framgångar.

Vill du ha vägledning med julgåvor och festarrangemang? Kontakta oss för expertis i skatteregler och företagsfirande!

Som VD och grundare av Categoria Group AB, är Anton känd för sitt engagemang i att leda företaget mot nya höjder och för att införa innovativa lösningar inom redovisningssektorn. Med en gedigen kunskap i branschen och en passion för utveckling, bidrar Anton med expertis och värdefulla insikter till såväl företaget som dess klienter.